Amerikanska rapparen gripen i Stockholm efter slagsmål på nattklubb

Amerikanska rapparen G-Eazy har kvarhållits av polisen i Sverige efter att han påstås vara involverad i en slagsmål i en nattklubb i Stockholm.
Den 28-årige “James Dean of Rap”, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, hålls i förvarets fängelse efter att en åklagare dömde honom en “flygrisk” enligt domstolshandlingar som The Local visade.

“Jag anser att han är starkt misstänkt för våld mot en tjänsteman” sa svensk åklagare Carl Mellberg till svensk radio och tillade att han trodde att det var “en risk för att den misstänkte kommer att flykt eller på annat sätt försöka undvika åtal eller straff” .

Enligt tidningen Dagens Nyheter kommer en domstol att regera i fredags om Gillum kan fortsätta att bli kvarhållen. Hans advokat nekade att kommentera när han kontaktades av Expressen tabloid.

Rapparen beror på att spela Köpenhamn på söndag.

Gillum spelade på Bilet, ett stadium på Stockholms Globe Arena, onsdagen, varefter han gick ut till den högklassiga Solidaritetsklubben i Östermalm tillsammans med den jamaicansk-amerikanska sångaren Sean Kingston och den amerikanska sångaren Halsey, med vilken han delade räkningen , Svensk medierapport.

Enligt Storbritanniens Metro-tidning har Halsey och Gillum varit i ett förhållande sedan förra året, med paret släppte en duett, “Him & I”, i december i december.

På torsdagseftermiddagen verkade Kingston omedvetna om Gillums problem.