Hundnattklubb i Stockholm

veterinär

Stockholms hundar kommer snart att ha en plats att skaka sina rumpor på en fredagskväll: Doggy Club.

Den 3000 kvadrat utomhusparken öppnar nästa månad i hjärtat av Gärdet och kommer med bekvämligheter som speciella spa-bad, holistiska lera masker och ansiktsbehandlingar, hemlagad mat, manikyr – och även en hunddisco.

“Om en ägare vill gå ut en natt, kan de släppa sin hund i vår nattklubb”, säger ägaren Peter Andersson.

“Vi är seriösa om djurens välbefinnande, men vi vill också att de ska ha roligt,” sade co-owner Jenny, en tidigare finansarbetare som nu tar veterinärkurser.

Inom det renoverade utrymmet kommer det att bli en high-end boutique med hundkläder och leksaker, plus en “mänsklig lounge” där ägarna kan ta en kaffe, använda en iPad till kolla e-post och titta på deras bortskämda hundar. Hundägarna kommer också kunna tryggt lämna sina hundar och veta att Doggy Club kommer med veterinärer som finns på plats, så oavsett om din hund är drabbad av öroninflammation eller analsäcksinflammation så vet du att de tas väl hand om.

“Hundarna är våra kunder, så alla våra tjänster är anpassade till dem”, säger Lee, som planerar att erbjuda dagliga hemlagade entréer till ägare som inte vill att deras hundar äter kommersiell sällskapsdjur.

Men entreprenörerna blev nästan förvirrade i förra månaden när berörda bosatta gick och skällde till kommunstyrelsen.

“Vi hörde om det från grannar som var oroliga över att natten över boarding skulle skapa buller, sanitet och hälsoproblem”.

Det var involverat avdelningen för byggnader, och en stoppordningsorder utfärdades i början av april.